Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Now on air
Fresh After
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη & Τετάρτη & Πέμπτη & Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή
00:00 - 06:00
LISTEN TO THE BEST MUSIC
Home / Νέα / Ζουμερό Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά!!! Ιδανικό για το Γιορτινό σας τραπέζι!!!

Ζουμερό Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά!!! Ιδανικό για το Γιορτινό σας τραπέζι!!!

30/12/2021
Ζουμερό Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά!!! Ιδανικό για το Γιορτινό σας τραπέζι!!!

 Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 βανιλίνες

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό
  • 700 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 στικ κανέλας

Ταψί 25 χ 35 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, χυμό από 1/2 λεμόνι, τα  2 στικ κανέλας και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για το θέλουμε κρύο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τις 2 βανιλίνες.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο πυρέξ σκεπασμένη καλά με  μεμβράνη να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο και ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) . Σε ένα ταψάκι 25χ35 βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 6 φύλλα στον πάτο. Αρχίζουμε και κάνουμε σταυρωτά τα 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά. Προσθέτουμε και άλλα 2 στην μέση του ταψιού.

Αφρατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα και την ρίχνουμε στο ταψί. Την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντας συνεχώς. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 6 φύλλα και με το πινέλο λαδώνουμε καλά τις γωνίες. Με το πίσω μέρος από το μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν και λαδώνουμε καλά τις άκρες έτσι ώστε να μην προεξέχει κανένα φύλλο. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα πάνω φύλλα.(δεν κόβουμε μέχρι κάτω). Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην γυρίσουν τα φύλλα κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα – 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c.

Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι το γαλακτομπούρεκο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το γαλακτομπούρεκο είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Ιδανικό για το γιορτινό σας τραπέζι!!

Καλή σας επιτυχία!!

 

Στειλε το τραγούδι σου!
Νέα|Events
Πανέμορφες! Οι 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής (photos)
Πανέμορφες! Οι 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής (photos)
Ο κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου
Ο κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!
Νίκος Απέργης «Δεν Αγαπάνε Έτσι»
Νίκος Απέργης «Δεν Αγαπάνε Έτσι»
Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις
Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις
Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο
Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο
Designed & Developed by
ajax-loader