Το πιο νόστιμο νηστίσιμο παστίτσιο που έχεις δοκιμάσει!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τον κιμά με μανιτάρια
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- ελαιόλαδο
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτγ ρίγανη
- Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 1,5 κτγ αλάτι
- 100 γρ κορνφλάουρ
- 1 κτσ φυτικό βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
Ταψί 25X30 εκ.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά για παστίτσιο al dente, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδου. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το αλάτι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε την μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε ένα ένα τα ζυμαρικά στην ευθεία ή τα ρίχνουμε ανακατεμένα μέσα σε ένα ταψάκι 25X30.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 180 c.
Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το πιο νόστιμο νηστίσιμο παστίτσιο είναι έτοιμο!!!
Φτιάξτε το για σας και την οικογένειά σας σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο!!!