Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με σάλτσα από Ταχίνι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ πένες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη ή από ρεβύθια
- 2 λίτρα νερό
- Λίγο αλάτι
- 2 μικρές ντομάτες
Για τη Σάλτσα με το Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
- 100 γρ απο το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Προαιρετικά
- Λίγο μαιντανό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία των ζυμαρικών.
Ταυτόχρονα, ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το Ταχίνι, τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν. Ανακατεύουμε με το φουέ μέχρι το μείγμα να έχει μια βελούδινη υφή κρέμας.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά την σάλτσα και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προαιρετικά
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.