Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Now on air
Fresh After
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη & Τετάρτη & Πέμπτη & Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή
00:00 - 06:00
LISTEN TO THE BEST MUSIC
Home / Νέα / Τα πιο αφράτα Τσουρεκάκια χωρίς μίξερ!

Τα πιο αφράτα Τσουρεκάκια χωρίς μίξερ!

08/04/2022
Τα πιο αφράτα Τσουρεκάκια χωρίς μίξερ!

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το προζύμι

  • 220 γρ νερό
  • 50 γρ νωπή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη

Για την ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 150 γρ γάλα (κρύο)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι (κρύο)
  • 300 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 4-5 δάκρυα μαστίχα(2 γρ)
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ ηλιέλαιο

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτσ γάλα

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη  ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον χυμό πορτοκάλι (κρύα), την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το κάρδαμο, την μαστίχα, την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για το τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε διπλώματα πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε φυτίλι και το κάνουμε κόμπο ενώνοντας τις 2 άκρες. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα φτιάξουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.

Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα αλείφουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 190 c .

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρεκάκια που έχετε δοκιμάσει. Είναι πεντανόστιμα που τα παιδιά σας θα σας τα ζητάνε συνεχώς!!

Καλή σας επιτυχία!!

 

 

 

Στειλε το τραγούδι σου!
Νέα|Events
Εύκολο Παγωτό σε δύο γεύσεις, χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος!
Εύκολο Παγωτό σε δύο γεύσεις, χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος!
Josephine – «Κύμα Μου»
Josephine – «Κύμα Μου»
Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις μπλέξει με «μαμάκια»
Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις μπλέξει με «μαμάκια»
Παρενόχληση, revenge pοrn, cyber stalking: Ρωτήσαμε όσα θες να ξέρεις
Παρενόχληση, revenge pοrn, cyber stalking: Ρωτήσαμε όσα θες να ξέρεις
3 τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια
3 τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια
ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ «ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΣ (Θα Απουσιάζω)»
ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ «ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΣ (Θα Απουσιάζω)»
Designed & Developed by
ajax-loader