Σπιτικό Γιαούρτι με 2 υλικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 Λίτρο γάλα πλήρες
- 3 κτσ παραδοσιακό γιαούρτι (με ζωντανή μαγιά)
Προαιρετικά
- Μέλι και Καρύδια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα πλήρες. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς πάνω στην φωτιά για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρουμε το γάλα μόλις έρθει σε σημείο βρασμού. Το ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Το γάλα είναι έτοιμο όταν βάλουμε το δάχτυλό μας και αντέχει μέσα χωρίς να (40-50 c)
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 3 κτσ παραδοσιακό γιαούρτι (με ζωντανή μαγιά). Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς. Το ρίχνουμε όλο μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα σε μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 60 δευτερόλεπτα στους 50 c. Κλείνουμε τον φούρνο και αφού σκεπάσουμε τα μπολάκι ή το μπολ τα αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 7-8 ώρες χωρίς να τα κουνάμε. Ανοίγουμε και βλέπουμε πως το γιαούρτι έχει σταθεροποιηθεί και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βάζουμε κλειστά με τα καπάκια μέσα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Το γιαούρτι είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να το σερβίρετε με μέλι και καρύδια με δημητριακά και φρούτα.
Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα. Το γιαούρτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γλυκές συνταγές ή για ζύμες χωρίς μαγιά!!
Φτιάξτε το δικό σας υγιεινό και σπιτικό γιαούρτι και θα ενθουσιαστείτε!!
Καλή σας επιτυχία!!