Σοκολατόπιτα, η Βασίλισσα της σοκολάτας!
Υπέροχη Συνταγή Σοκολατόπιτας! Δεν είναι τυχαίο ότι την έχουν ονομάσει η Βασίλισσα της σοκολάτας! Θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
100 γρ κακάο σκόνη
150 γρ γάλα
70 γρ ηλιέλαιο
1 κτσ μπέικεν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλίνες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
1 κτσ χυμό πορτοκάλι
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ καυτό γάλα
φόρμα 30×20 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.
Μέσα στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι και τις 2 βανιλίνες. Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Λαδώνουμε μια φόρμα 30×20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.
Σε ένα κατσαρολάκι 20 εκ. ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό από το πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι βραστό το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό κέικ. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε ψιλοκομένη κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε το βραστό γάλα. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε το γλάσο πάνω από το σιροπιασμένο κέικ σε όλη την επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Καλή Επιτυχία!