Πεντανόστιμο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας σε 5′!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την Βάση
- 750 γρ digestive
- 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ νερό
Για την κρέμα σοκολάτας
- 1200 γρ νερό
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 80 γρ κακάο σκόνη
- 250 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ κουβερτούρα
Για το στόλισμα
- 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Είναι πανεύκολο οικονομικό και μπορείτε να το φτιάχνετε και εκτός νηστείας!!
Καλή σας επιτυχία!!