Πεντανόστιμες παναρισμένες, τηγανητές, σκορδάτες Πατάτες!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό πατάτες
- 2 μέτρια αυγά
- 180 γρ φρυγανιά
- 80 γρ παρμεζάνα
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1,5 κτγ αλάτι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε 1 κιλό πατάτες. Τις ξεπλένουμε μέσα σε μπόλικο νερό και βάζουμε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στο βρασμένο νερό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε τις πατάτες από την φωτιά και τις ρίχνουμε απευθείας μέσα σε κρύο νερό.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε 2 μέτρια αυγά.
Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στο αυγό και έπειτα μέσα στην φρυγανιά. Τις πανάρουμε όλες πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Πάνω στην φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε σταδιακά τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Οι πιο νόστιμες παναρισμένες τηγανητές σκορδάτες πατάτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας!!!