Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Home / Νέα / Παραδοσιακός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!

Παραδοσιακός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!

01/12/2021
Παραδοσιακός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!

Παραδοσιακός Μπακλαβάς βήμα βήμα!!! Όπως λένε αυτοί που ξέρουν ο μπακλαβάς πρέπει να χορεύει στο ταψί όταν σιροπιάζεται!! Αυτό γίνεται γιατί παντρεύεται το σιρόπι και το βούτυρο! Και για να γίνει αυτό θέλει μπόλικο Αγελαδινό βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας, σωστά δεμένο σιρόπι!! Και φυσικά όταν σιροπιάζουμε να είναι και τα 2 ζεστά μπακλαβάς και σιρόπι!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλό φύλλα κρούστας

700 γρ λιωμένο βούτυρο

200 γρ φιστίκια Αιγίνης

300 γρ καρύδια

100 γρ φρυγανιά

1/2 κτγ γαρίφαλο

1 κτγ κανέλα

Γαρίφαλο ολόκληρο

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

700 γρ νερό

1 λεμόνι

Ταψί 35χ25 εκ.

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και βγάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος που βγάζει για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό βούτυρο.

Ανοίγουμε 2 συσκευασίες φύλλα κρούστας (24 φύλλα). Μετράμε και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στις διαστάσεις που έχει το ταψί 25χ35. Τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν με μεμβράνη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης , τα καρύδια , την φρυγανιά , το γαρίφαλο , την κανέλα και ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τον πάτο από το ταψί και βάζουμε το πρώτο ολόκληρο φύλλο. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και συμπληρώνουμε το δεύτερο και το τρίτο βουτυρώνοντας το καθένα κάθε φορά.

Ρίχνουμε με το χέρι μας λίγη ποσότητα από το μείγμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία κρατώντας για από πάνω 4 ολόκληρα φύλλα.

Βάζουμε τα μισά τα φύλλα βουτυρώνοντας και βάζοντας λίγο από το μείγμα κάθε φορά ανά 3 φύλλα. Εγώ χρησιμοποίησα συνολικά 43 φύλλα.

Αφού βάλουμε και τα μισά φύλλα βάζουμε από πάνω τα 4 ολόκληρα φύλλα που είχαμε κρατήσει.

Κόβουμε σε κομμάτια διαγώνια και ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ολόκληρο γαρίφαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 150 c.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά  πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό και 1 ολόκληρο λεμόνι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.

Βγάζουμε τον καυτό μπακλαβά από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ3

Τα κομμάτια ανασηκώνονται και με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνεται το βούτυρο μαζί με το σιρόπι για ένα εξαιρετικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε όλο το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Ο παραδοσιακός Σιροπιαστός Μπακλαβάς με επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας.

Νέα|Events
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
Designed & Developed by
ajax-loader