Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Home / Νέα / Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου!

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου!

04/08/2021
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου!

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου το απόλυτο γλυκό εύκολο, χωρίς μίξερ! Ιδανικό και για παιδιά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα λατρέψουν αυτήν την σοκολατένια απόλαυση γιατί γίνεται εύκολα με απλά υλικά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Κέικ

300 γρ αλεύρι Γ.ο.χ

80 γρ κακάο σκόνη

70 γρ ηλιέλαιο

2 βανιλίνες

250 γρ ζάχαρη

400 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτσ ξύδι

Για την κρέμα

1300 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη

300 γρ κουβερτούρα υγείας με 60% κακάο(sisinni)

250 γρ ζάχαρη

120 γρ κορν φλάουρ

30 γρ κακάο σκόνη

2 βανιλίνες

Για το στολισμό

Νιφάδες κουβερτούρας

Ταψάκι 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο σκόνη, το μπέικεν, την μαγειρική σόδα, τις βανιλίνες, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη, το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά.

Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c.

Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη, το κακάο σκόνη, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni).

Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό.δ

Το βίντεο εδώ: https://youtu.be/6tY6RvftlN8

 

 

 

Νέα|Events
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
Designed & Developed by
ajax-loader