Νηστίσιμα soft cookies με κομματάκια σοκολάτας!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- 180 γρ σπορέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το μπέικεν, την μαγειρική σόδα, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (μπορεί να μας πάρει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το αλεύρι που χρησιμοποιούμε). Ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις ανακατεύουμε καλά μέσα στην ζύμη.
Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 40 γρ. και το πατάμε με τις παλάμες μας να ναι ελαφρώς επίπεδο. Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 11-12 λεπτά στους 170 c.
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα soft cookies είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Απλά λιώνουν στο στόμα!!!