Κολοκυθάκια φούρνου καλύτερα και από τηγανητά!
12/05/2022
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2-3 μικρά κολοκυθάκια
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για το μαρινάρισμα
- 70 γρ φρυγανιά
- 70 γρ τυρί παρμεζάνα
- 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και στραγγίζουμε τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Σε μια σακούλα τροφίμων ρίχνουμε την φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι και κλείνουμε την σακούλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέσα στην σακούλα χτυπώντας την. Προσθέτουμε μέσα όλα τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα στρώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Τα πιο νόστιμα και εύκολα κολοκυθάκια φούρνου καλύτερα και από τηγανητά!!!
Νέα|Events