Κεφτέδες με Κουνουπίδι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ κουνουπίδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 1 κολοκυθάκι
- Λίγο μαϊντανό
- 250 γρ αλεύρι που
- φουσκώνει
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1,5 κτγ αλάτι
- Ρίγανη
- πιπέρι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ μουστάρδα
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι για 5-7 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τρίβουμε στον ρεντέ την ντομάτα και την αφήνουμε στην άκρη. Τρίβουμε 1 κολοκυθάκι στον ρεντέ και ρίχνουμε αλάτι. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα υγρά του με την βοήθεια μιας σίτας.
Πολτοποιούμε το κουνουπίδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά , την ντομάτα και το κολοκυθάκι. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι, την ρίγανη, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με 2 κουτάλια παίρνουμε μια ποσότητα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και οι νηστίσιμοι κεφτέδες με κουνουπίδι είναι έτοιμοι.
Φτιάξτε τους και απολαύστε τους μαζί με την οικογένειά σας σε περιόδους νηστείας αλλά και όχι μόνο!!