H καλύτερη Βασιλόπιτα του 2022 χωρίς μίξερ!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ ζάχαρη
- 5 μέτρια αυγά
- 130 γρ ηλιέλαιο
- 120 γρ λιωμένο βούτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ χυμό πορτοκάλι
- 1 κτγ μαχλέπι
- 1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
- 20 γ μπέικεν πάουντερ
- 2 γρ μαστίχα
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο
- 300 γρ λευκή κουβερτούρα
- 30 γρ ηλιέλαιο
Για το στόλισμα
- Τριμμένο καρύδι
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το κάρδαμο, τις βανιλίνες, το μαχλέπι μαζί με 4 κτσ ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά. Τα προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη (συνολικά 300 γρ), το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το μπέικεν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας την.
Σε μια φόρμα 26 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα βουτυρώνουμε καλά τα πλαϊνά (προτιμήστε μια αποσπώμενη με λείο δαχτυλίδι χωρίς να έχει γραμμές και βαθουλώματα).
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και αφού το χτυπήσουμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας προσθέτουμε και το φλουρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 c.
Ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα αφήνοντας το να κρυώσει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με 30 γρ ηλιέλαιο. Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και γράφουμε ευχές με μια πραλίνα τύπου bitter ή με μια σοκολάτα κουβερτούρα αφού πρώτα την αφήσουμε να σφίξει ελαφρώς.
Η καλύτερη Βασιλόπιτα για το 2022 είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία και καλή Χρονιά με υγεία!!!