Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Παραγωγοί
  • Πρόγραμμα
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Now on air
Fresh After
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη & Τετάρτη & Πέμπτη & Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή
00:00 - 06:00
LISTEN TO THE BEST MUSIC
Home / Νέα / Εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός!

Εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός!

17/12/2021
Εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι

  • 40 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
  • Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο αυγό
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 12 γρ κακάο
  • Λίγο αλάτι

Για την σαντιγί βανίλιας

  • 200 γρ κρύο γάλα
  • 100 γρ σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια

Για την σαντιγί σοκολάτας

  • 200 γρ κρύο γάλα
  • 100 γρ σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια
  • 2 κτσ κακάο σκόνη

Για το σιρόπι

  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ νερό

Για το πασπάλισμα

  • Ινδοκάρυδο

Ταψί 25χ35 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. λαδώνουμε και τοποθετούμε καλά την λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 2 μέτρια αυγά, λίγο αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα 40 γρ ζάχαρης σταδιακά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από 2 μέτρια αυγά, 1 μέτριο αυγό, τα 70 γρ ζάχαρης και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα (5-7 λεπτά). Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, ρίχνουμε την 1 βανιλίνη και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί το στρώνουμε για να ναι παντού ομοιόμορφο  και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 7 λεπτά στους 200 c. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 1 λεπτό. Με το ζεστό σιρόπι αλείφουμε το κρύο παντεσπάνι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και προσθέτουμε 100 γρ ( 1 φάκελο) σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι. Τυλίγουμε το παντεσπάνι με την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό τον βάζουμε σε μια πιατέλα με την ένωση να ναι από κάτω και κόβουμε προσεκτικά τις 2 άκρες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα, την σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια, το κακάο σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σοκολάτας σε ένα κορνέ και τραβάμε οριζόντιες γραμμές πάνω στον κορμό. Βάζουμε και ένα από τα κομμάτια που κόψαμε από τις άκρες και το γαρνίρουμε και κείνο με την σαντιγί σοκολάτας.

Στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο.

Ο πιο νόστιμος και ο πιο εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός που έχετε φτιάξει ποτέ σας!

Στειλε το τραγούδι σου!
Νέα|Events
Πανέμορφες! Οι 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής (photos)
Πανέμορφες! Οι 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής (photos)
Ο κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου
Ο κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!
Νίκος Απέργης «Δεν Αγαπάνε Έτσι»
Νίκος Απέργης «Δεν Αγαπάνε Έτσι»
Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις
Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις
Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο
Έξι σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σου οδηγείται σε αδιέξοδο
Designed & Developed by
ajax-loader