Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Στείλε το Τραγούδι σου!
Find us on Social
#coming_soon

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Logo Fresh 96.1
  • Charts
  • Νέα
  • Συνεντεύξεις
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία

Find us on Social

Πολιτική Απορρήτου

Διαφημιστείτε

Designed & Developed by
Logo Fresh 96.1
Home / Νέα / Εύκολο Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα!

Εύκολο Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα!

16/02/2022
Εύκολο Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 400 γρ νερό
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια ελαστική κολλώδες ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 100 c για 30 δευτερόλεπτα. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα το μπολ να ξεκουραστεί η ζύμη για 1 ώρα. Βγάζουμε την ζύμη και βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο νερό τραβώντας κάθε φορά την ζύμη προς τα πάνω έτσι ώστε να αποθηκεύουμε μέσα τον αέρα. Την κλείνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

Πασπαλίζουμε όλο τον πάγκο με αλεύρι γ.ο.χ και ρίχνουμε την ζύμη. Την ανοίγουμε από την κάτω πλευρά με την σπάτουλα και την κλείνουμε έτσι ώστε να αποθηκεύουμε μέσα τον αέρα. Την δίνουμε σχήμα μπάλας και την κλείνουμε με το μπολ αφήνοντάς την να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι την κάνουμε διπλώματα, τις δίνουμε σχήμα μπάλας και την ξαναφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα κλείνοντας την με το μπολ.

Ζεσταίνουμε την γάστρα μέσα στον φούρνο για 1/2 ώρα στους 200 c στον αέρα.

Πασπαλίζουμε πάνω στην ζύμη μπόλικο αλεύρι και την χωρίζουμε σε σχήμα σταυρού με μια κλωστή. Με μια λεπίδα κάνουμε γραμμές μέσα και έξω στις γραμμές που κάναμε. Έτσι θα έχουμε σχέδιο λουλούδι πάνω στην ζύμη.
Την βάζουμε μαζί με την λαδόκολλα μέσα στην καυτή γάστρα, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 200 c. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.

 

Νέα|Events
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Αδιανότητο! 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της… κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω από το κρεβάτι της
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar από τις Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
Πεντανόστιμη και εύκολη σαλάτα για το γιορτινό σας τραπέζι σε 5'
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
6 Μέρη για να χαρείς τα χιονιά φέτος τα Χριστούγεννα
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη! Συνταγή με λιγότερες θερμίδες!
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
5 τοξικές νοοτροπίες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείς για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή
Designed & Developed by
ajax-loader