Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια!
26/08/2022
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα σοκολάτας
- 800 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος light
- 90 γρ κακάο σκόνη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
Για την βάση
- 6 μίνι κρουασανάκια με γέμιση κρέμα βανίλια
- 300 γρ σαντιγί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος light, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει. Αφρατεύουμε με ένα σύρμα την κρέμα και την βάζουμε σε κορνέ. Κόβουμε τα κρουασανάκια με την γέμιση κρέμα βανίλια στην μέση. Βάζουμε στην βάση από τα ποτηράκια σαντιγί και 2 κομμάτια από τα κρουασανάκια που κόψαμε. Προσθέτουμε την κρέμα και στολίζουμε με σαντιγί από πάνω. Γαρνίρουμε με ότι άλλο μας αρέσει.
Νέα|Events