Απλή και Πεντανόστιμη Μακαρονόπιτα της γιαγιάς!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα)
- 500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
- 500 γρ τυρί φέτα
- 200 γρ γάλα
- ελαιόλαδο
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ γιαούρτι
Για το ράντισμα
- 100 γρ σόδα
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Ταψί 30χ35 εκ.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε αλάτι σε βραστό νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για το παστίτσιο ανάλογα με τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι που θα χρειαστούμε για να ραντίσουμε τα φύλλα.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλα κρούστας για γλυκά (12-14 φύλλα). Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. και τοποθετούμε 6-7 φύλλα στον πάτο του ταψιού. Τα πρώτα 4 τα βάζουμε σταυρωτά και τα υπόλοιπα 3-4 στην μέση του ταψιού. Κάθε ένα φύλλο που βάζουμε το ραντίζουμε πολύ καλά. Αφού βάλουμε τα φύλλα ρίχνουμε την γέμιση. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και τα ραντίζουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα βάζοντας σπρώχνοντας προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων. Τα ραντίζουμε συνεχώς ένα ένα. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την πίτα και την χαράζουμε με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 180 c.
Η μακαρονόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας!!