Γλυκό ψυγείου με μπισκότα!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 340 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
- 200 γρ γάλα
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 5 μπανάνες
Για την κρέμα
- 1200 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 60 γρ βούτυρο
Για την σαντιγί
- 300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
Ταψί 30×27 εκ.
Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30×27 εκ.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε. Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε την κρέμα στα 2. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη.
Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ότι άλλο μας αρέσει.
Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς φούρνο που έχετε δοκιμάσει!!!