Νηστίσιμο Μπριάμ με Ρεβίθια!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 2 μέτριες πατάτες
- 240 γρ βρασμένα ρεβίθια ή ρεβίθια σε κονσέρβα
- 70 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- Ρίγανη
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
Για την πάστα ντομάτας
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
Για την σάλτσα
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 300 γρ νερό
- 1 κτγ αλάτι
Ταψί 38×27 εκ.
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές, την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις πατάτες και τις βάζουμε ομοιόμορφα, χωρισμένα τα λαχανικά σε ένα ταψί 38×27 εκ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις ντομάτες, 1 μέτριο κρεμμύδι και τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου. Τα πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την πάπρικα και το φρέσκο θυμάρι. Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβίθια από κονσέρβα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί καλά ο πελτές. Προσθέτουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c.
Το πιο νόστιμο και εύκολο μπριάμ με ρεβίθια είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Μια συνταγή που όσοι την δοκιμάζουν την ερωτεύονται για την γεύση και το άρωμά της!!
Καλή σας επιτυχία!!