Παραδοσιακή Φασολάδα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ φασόλια, λευκά μέτρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια
- 2 καρότα
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 3 λίτρα ζεστό νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
Αφού γίνει η Φασολάδα προσθέτουμε
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια για περίπου 8-12 ώρες. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια, τα καρότα και τα κλωνάρια από το σέλερι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, και τα φασόλια. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και το ζεστό νερό. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το σέλερι και την κόκκινη τσίλι πιπεριά. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Όσο μαγειρεύεται εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι αφού έχει γίνει η φασολάδα. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
Η Παραδοσιακή Φασολάδα είναι έτοιμη να την ευχαριστηθείτε εσείς και η οικογένειά σας!!!